19 June, 2008

Appointment




DALAM KLINIK DR.JEEVA

huh..lepas ini kena pergi klinik jeeva kat PSCH pulak....aduhh... sampai2 terus parking kereta masuk klinik...punya la ramai..ada yang duduk ada juga yang berdiri sambil menunggu giliran.. mira dah buat appointment pun kena tunggu lagi 8 orang lagi...hermm..entah-entah lagi dua jam baru le giliran mira... mira ngan abah ambil seat dulu....aku sandar kat kusyen empuk...boleh le relaks kejap.. rata-rata yang ada dalam klinik tu kebanyakannya patient india mira ngan abah je yang melayu...suasana sejuk makin menusuk kulit yang nipis ni... arghh kebosanan melanda kesakitan makin menyakiti,.tiba-tiba suara auntie india memecah kesepian...hehe...aku tau yang auntie tue mesti rasa boring jugak...auntie tu sembang ngan satu lagi untie india yang duduk di sebelah mira...mira pasang telinga le dengar auntie2 tu berborak..haha ada ler beberapa ayat yang dapat aku tangkap maksudnya ..kira paham jugak la apa yang diorang sembang....

DI RUANG MENUNGGU
selepas itu,dengan tiba-tiba lagi,auntie tadi sembang dengan mira selepas auntie yang duduk sebelah mira keluar kejap...macam-macam yang disembangkan.....nama auntie tu..auntie Ratha,39thn ...dia dari cameron highland ..dalam satu setengah jam dah boleh sampai kat ipoh..dia ada 3 orang anak..yang sulung sebaya dengan mira..auntie Ratha ada gerai makan kat cameron highland...kira peramah juga orangnya boleh di bawa bersembang..

DI DALAM BILIK DOKTOR
hah..kan betul sangkaan aku..2 jam lagi baru giliran mira...ditemani nurse cina,perempuan doktor tu buka benang jahitan operation dulu ..panjangnya ada dalam 5 cm....masa dr.tengah cutting benang tu..ada la juga rasa sakit..tapi lepas tu dia spray aper entah..tapi rasa sejuk la...last sekali nurse letak plaster dengan kapas...dah settle.. doktor nasihatkan jangan makan makanan yang boleh menggatalkan macam udang,ayam,ketam,telur..alahai kena berpantang lagi nampaknya... hurm..time lepas surgery lagi dah berpantang...haha.tapi mira bedal je ape yang ada atas meja..kalau abah masak ayam ke...udang..telur..semua tu mira makan....akibatnya tak sembuh ler lagi :) masa nak ambil ubat kat pharmacy rasa berat je tangan nih...ntah tak tahu kenapa???...Germacid Cream harga RM13.50 kena sapu 2 kali sehari... okay selesailah sudah bab mira untuk hari ini! ....Pulang ke rumah....
Finally boleh tido lena-lena....zzzzzzzzz

0 comments:

 

(c)2009 miera'lya. T e m a f r e e dandikauasakanoleh B l o g g e r