12 December, 2009

Sayangnya Abah Pada Mak

kemarin sudah mak,abah,aku n jida g Tesco Station 18..
biasala..musim beli barang sekolah anak2..
g Tesco juz beli baju n kasut sekolah jida..
baju brand canggih kasut brand diadora...
aku suggest kt mak beli baju sekolah brand dek kelas quality kain dia pon ok pe..
tp jida kat belakang mak, wat muka monyok je...nk jugak brand canggih..
ermm...aku nk wat camner mak asyik bela anak bongsu..
kata mak:("bior ikut ape yang dia nak")

aku nie wt muka seposen pastu jalan kat tempat lain tuk tenangkan hati...
hehe..itu citer aku n adikku..ishh..suka sgt cari gado..tp aku suka mengalah..kalo nk ikutkan hati boleh je nk berlawan ngan dia..hahaha(jahat punyer kakak)
tapi tu la fikirkan mak abah n adik beradik..
mak pernah kata:("kamu adik-beradik jangan gado...nanti mak xde nnt berbaik2 la kome")
itu pesan mak...

balik pada cerita kat tesco..first time abah belikan mak pencuci muka n pelembab muka..abah kata nie hadiah tuk mak..walaupun brand safi je..hehe..abah nk mak nampk jelita dan muda..ntah kenapa aku terasa bahagia...makabah aku walaupun sudah berumur tapi masih kekal sampai sekarang dah anak cucu..masih lagi bersama,masih lagi sayang pada isteri.....syukur alhamdulillah..aku bersyukur sangat2...kehidupam macam nie lah yang aku impikan..

tapi lihat saja pada hari nie...banyak berlakunya penceraian..
x taula mcm mana leh terjadi sampai camtu...semuanya bergantung pada pasangan masing2 mcm mana nk handle rumahtangga...

Memang x semudah yang kita fikirkan...aku tau dalam setiap perkahwinan itu memang tidak terlepas drpd ujian Allah....kebahgiaan itu datangnya dari perhubungan yg diredhaai..perlu banyak bersabar,kuat dan tabah mendepani segala halangan.


walaupun aku belum berkahwin agy..tapi aku mengerti naluri hati seorang isteri dan ibu pada anak2..aku faham perasaan mereka..


tuk mak abah...aku doakan semoga panjang umur,dimurahkan rezeki dan semoga keluarga k
ita diberakati dan menjadi lebih baik , harmoni dan perhubungan makabah berkekalan duniaakhirat..AAMIIIN.

0 comments:

 

(c)2009 miera'lya. T e m a f r e e dandikauasakanoleh B l o g g e r